Masterclass Strategische Toolbox – BBS

In het voorjaar van 2023 heeft de Masterclass Strategische Toolbox plaatsgevonden. 9 deelnemers, van 7 bouwbedrijven: Van Tienen Aannemersbedrijf, Aannemersbedrijf Hoogakker Heteren, Aannemersbedrijf Jan Oosterhout, Aannemingsbedrijf Spann-Eerden, Van Gameren Aannemingsbedrijf, Welling Bouw | Onderhoud en Cuppens en Zn. Aannemers, deden hieraan mij. Onder begeleiding van Newid Consulting zijn zij tijdens 3 dagdelen aan de slag gegaan met de strategische toolbox om hun toekomst te kwalificeren. De dagdelen waren als volgt:

  • Dag 1 – Terug naar de roots, het fundament: Focus lag hierbij op de toekomstverkenning van Bouwend Nederland en de verschillende toekomstbeelden. Tevens is gekeken naar wat is de root, het fundament, van je eigen bedrijf?;
  • Dag 2 – Een kijk naar binnen en naar buiten: Hoe verloopt de interne bedrijfsvoering? Welke kansen en onzekerheden zijn er binnen de bedrijfscontext? Welke individuele uitdagingen als ondernemer heb je? Dit soort vragen kwamen tijdens deze dag aan bod;
  • Dag 3 – De blik vooruit: Deze dag stond in het teken van de toekomst. Wat voor kansen worden gezien vanuit de verschillende scenario’s en analyseresultaten? Wat is hieruit geleerd en zijn de opties voor het eigen bedrijf voor de toekomst?

 

In een open setting en met behulp van diverse interactieve werkvormen zijn deelnemers individueel en met elkaar aan de slag gegaan om de hiervoor genoemde vraagstukken te beantwoorden. Met als resultaat dat ze individueel en als bedrijf geleerd hebben en gegroeid zijn. Ze hebben ook elkaar beter leren kennen en zijn middels de masterclass beter voorbereidt op de toekomst. De masterclass kreeg als rapportcijfer een ‘8’ en deelnemers gaan over een tijdje nogmaals bij elkaar komen om kennis en ervaring te delen.

BBS heeft een deel van de deelnamekosten op zich genomen omdat zij het belangrijk vindt dat ondernemerschap en innovatie binnen de bouwsector wordt gestimuleerd. Het overige deel van de deelnamekosten hebben deelnemers zelf betaald. Lijkt deze masterclass jou ook interessant? Neem contact op met BBS via info@bbsbouwenscholing.nl.

Laatste blogs